Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na výkonu se promítly absence, zranění gólmana i tvrdá příprava

22. 2. 2015

Na druhé přípravné utkání si na tatranskou umělku pozvaly Lišany mužstvo Roztok, se kterým v minulých sezónách sváděly ve III. třídě vyrovnané souboje, kuriózně končící vždy remízou 2 : 2 vyjma jara 2013, kdy konečný stav byl 3 : 3. Že utkání znovu skončilo 2 : 2,  když Lišany v závěru neudržely vedení, lze přičíst na vrub trvrdé přípravě vč. předzápasových tréninků i absencím v už tak úzkém kádru, také však zranění gólmana Pápeho z poloviny první půle, vylučující v další fázi hru nohama, čímž dosti trpěla rozehrávka zezadu a mnohem víc než před týdnem s Pavlíkovem se nakopávalo.

Lišanských na utkání dorazilo pouze jedenáct a jako dvanáctý na lavici přišel pomoci David Mutinský, který před nějakými třemi roky přerušil aktivní kariéru. Přesto do zápasu vstoupili stejně dobře jako před týdnem. Rychlou kombinací a pohybem dostali soupeře pod tlak, pokoušeli se o střelbu a před roztockou brankou si vytvářeli  zajímavé situace. Stará bolest - klid v koncovce a lepší řešení finální situace, však byla příčinou nehýbajícího se skóre do nějaké 20. min., kdy se Ledva pokusil ostrým centrem přenést hru zprava doleva. Míč odvrátila roztocká obrana doprostřed hřiště k nohám Vaška Mutinského, který z 25m vypálil nádhernou pumelici, a ta se od levé roztocké tyče odrazila do sítě za tyčí pravou, 1 : 0. Roztoky se záhy chytily po zaváhání stopera Míry Chládka, který pouštěl míč za sebe na Pápeho. Jenže balón na umělce zpomalil, roztocký útočník se k němu dostal dřív než lišanský gólman, ale po příliš dlouhé kličce do strany ztroskotal na vracející se lišanské obraně. Podruhé už Pápe tolik štěstí neměl. Gól sice nedostal, ale při odkopu míče před vlastní šestnáctkou obdržel ukázkového koňara, po kterém zápas sotva dochytal. Místo výkopů však míč pouze vyhazoval a při výkopech ze země jej musel zastoupit Míra Chládek. Deset min. před půlí však lišanský gólman kapituloval z penalty, když sám odstrčením ve vápně fauloval nebezpečně pronikajícího roztockého hráče, 1 : 1. Dostat Lišany znovu do vedení měl záhy možnost Bobíny na konci přímočaré akce, trochu z úhlu však orazítkoval pouze pravou tyč branky mužstva od Berounky. Jak zazdít finální přihrávku předvedl těsně před půlí Vojta Hamouz, když výborně utekl po pravé straně, místo přihrávky do vápna na zcela volného Vaška Mutinského, kterému by zřejmě stačilo nastavit placírku, však ostře odcentroval až k levému rohovému praporku.

Ve druhé půli se hrál vyrovnaný fotbal, ve kterém obě mužstva střídala lepší momenty s horšími a snažila se strhnout výhru na svou stranu. Někteří lišanští hráči začali po ostrém pátečním tréninku postupně vadnout a objevily se i bolístky z přetížení, ale oživit hru střídáním nešlo. Lišany šly v 70. min přesto do vedení, když roztocký gólman nepovoleně chytil malou domů. Méďa po Řepově přiťuknutí narval míč do zdi, odražený balón však nekompromisně vrátil do sítě Vialli, 2 : 1. Vialli mohl na začátku poslední desetiminutovky definitivně rozhodnout, když po Vencově vysunutí mazal sám na branku, ale trefil nohy vybíhajícího brankáře. U odraženého míče byl první Ledva, vypálil a roztockého gólmana zachránilo břevno. Lišany třetí gól odmítly, a tak roztočtí odpověděli téměř z protiútoku, když po nepřehledné situaci uvnitř lišanského vápna srovnali nechytatelnou ranou zblízka, 2 : 2. To byl impulz pro závěrečný tlak mužstva od Berounky, který mohl vést i k vítěznému gólu, znovu po ráně zblízka. Pápe byl však fantastickým zákrokem proti a skóre se do závěrečného hvizdu už nezměnilo.

Rozhodčí: Špidra

Branky:  Mutinský (as. Ledvinka), Feher (Medřický)

SK Lišany: Paseka - Ledvinka, Chládek, Kindl, Bagi - V. Mutinský, Medřický - V. Hamouz, L. Řepka, Feher - J. Hamouz. Hokejově střídal: D. Mutinský