Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na Městečko jsme nestačili

2. 9. 2014

Znovu domácí prostředí, vysoká porážka Městečka od Jesenice a náš kvalitní výkon proti Lánům v 1. kole nejvyšší okresní fotbalové soutěže dával lišanskému týmu slušnou naději na bodový zisk proti soupeři od Rakovnického potoka v kole druhém. K tomu však bylo třeba zopakovat bojovný a kolektivní výkon z předchozího utkání a mít také trochu střeleckého štěstí.

Stanovená taktika napadání vysoko na polovině sice vesměs starších, zato však zkušených a ostřílených borců soupeře, vzala za své hned od začátku a otěže zápasu plně přebrali hráči Městečka. Jakoby oproti předchozímu zápasu nastoupilo v netradičních lišanských barvách jiné mužstvo. Až na výjimky chyběl důraz v soubojích, rychlejší pohyb a bohužel i kolektivní herní projev. Ohnivec si vytvořil trvalý tlak, ze kterého pramenily standardní situace a šance, další šance lišanští nabídli městeckým sami, školáckými chybami v rozehrávce. Co mohl strážce domácí svatyně Pápe pochytat, to pochytal, ale v tutovkách, které si Městečko vytvořilo jen za první půli čtyři nebo pět, létaly balóny ze soupeřových kopaček mimo tyče strážce domácí svatyně. Když navíc sudí Polívka posoudil téměř každý souboj urostlého Ládi Krůty s městeckou obranou jako jeho faul, zmohly se Lišany za celé první dějství na jedinou střelu mezi tyče v podání Lukáše Řepky z trestného kopu. Dobře vypadala i Žáďova akce po levé straně po narážečce s Méďou, přihrávku před branku však dokázali důrazní hosté zblokovat na roh. Že skóre po první půli zůstalo bezbrankové, lze přičítat spíše štěstí, než kvalitě lišanské hry.

Do druhé půle vstoupily Lišany přece jen jako nebezpečnější protivník, sice hrály stále pod tlakem, ale při nadějném poločasovém výsledku dokázaly pohrozit z brejků. Akce Vojty Hamouze po pravé straně vyústila v nalívku proti noze Žáďovi na hranici šestnáctky, rána z první však vysoko přeletěla branku. Po gólu volal i únik Venci Mutiny po stejném křídle a přihrávka přes celou branku na nabíhajícího Jelena. Domácí střelec už napřahoval, když mu bek skluzem "ukradl" míč na roh. Výsledek nakonec orámovalo časové rozmezí zhruba mezi 60 a 75 min. Na začátku vyrobil Pápe, jinak chytající bez jediné závažnější chyby, v rohu šestnáctky zbytečně penaltu, a hostující stoper Pepa Šnídl otevřel skóre, 0 : 1. Lišany se snažily otevřít hru, ale znovu udělaly chyby v rozehrávce, takže po dalších 5 min. už prohrávaly o tři branky, když se po ztrátách míče trefili z brejků Urban, 0 : 2 a Makarský, 0 : 3. Když čtvrthodinu před koncem zaznamenal svou druhou branku nejlepší hráč hostí Urban, 0 : 4, začalo to vypadat na pěkný debakl. Hráči Ohnivce se však gólů již nabažili a poskytly prostor k čestnému úspěchu i frustrovaným domácím. Méďova rána zpoza vápna však byla pro hostujícího gólmana Procházku lahůdkou. Mnohem nebezpečněji  vypadala Jelenova šance v samotném závěru utkání. Jirka dostal výbornou přihrávku od vpředu vysunutého Bobínyho a postupoval sám na brankáře, kterého obešel, ale pak trestuhodně přestřelil zívající prázdnou branku.

 

Hodnocení trenéra: Nedokázali jsme zopakovat výkon z předchozího zápasu, byli jsme až na malé výjimky horší ve všech parametrech a zaplatili nováčkovskou daň. Možná zprvu podcenění soupeře pak zejména u mladých hráčů zbytečná nervozita a strach říci si o balón, nebo se ho zbytečně zbavit, abych něco nezkazil nebo na druhou stranu snaha všechno strhnout sám. Upozorňoval jsem na to, že budeme prohrávat mnohem častěji, než ve III. tř., takže hlavy nahoru. Do každého zápasu musíme jít s tím, že nejsme favorité a NEMÁME CO ZTRATIT, takže uvolněně, ale zároveň zodpovědně. Tahle sezóna bude strašně těžká, ale něco umíme a jsme schopni to na hřišti prodat. 

Rozhodčí :       Polívka – Titlbach, Stibor 

ŽK            :      0 - Rada, Kučera
 
Diváci       :      70
 
Branky :         0Urban 2, J. Šnídl, Makarský 
 
SK Lišany :     Paseka - L. Řepka - J. Hamouz, Kaňák (67. Bagi), Kindl – V. Hamouz, Medřický, Chládek 74. Ledvinka), Žalud  –  Krůta (46.Jelínek), Mutinský.