Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lišany postupují do okresu

2. 7. 2014

Vzpomene si někdo z hráčů na první večer zimního soustředění a tam vyřčený cíl pro jarní část loňského ročníku soutěže? Myslím, že všichni zúčastnění. Finále poháru a minimálně udržet páté místo v soutěži. Všechno jsme společnými silami dokázali splnit, ba překročit. Od zisku okresního poháru nás dělilo nějakých šest - sedm minut a v soutěži jsme se posunuli na třetí příčku. Za jarní výkony se opravdu nemusíme stydět. Nechyběla bojovnost, nasazení, kolektivní pojetí, občas jsme měli na rozdíl od podzimu i trochu toho štěstí, ale to k fotbalu patří a odvážnému štěstí přeje. Vidina případného postupu z třetího místa, o která jsem já, ale vím, že i drtivá většina hráčů usilovala, se však rozplynula v momentě, kdy oba celky před námi, rezerva Zavidova i Olympie, vzaly postup. Nezbylo, než se s tím smířit a připravit se znovu na III. třídu. Přesto jsem ještě na internetu průběžně sledoval stav přihlášek do okresních soutěží a možná čekal na nějaký zázrak.

To, v co už nikdo nedoufal, se ale nakonec stalo skutečností. Od neděle večer, kdy jsem dostal první informaci o tom, že Olympie nakonec vše přehodnotila a postup odmítla, přes pondělní potvrzení této skutečnosti z OFS a nabídku postupu,   do úterního odpoledne, kdy jsem byl zpraven o skutečnosti, že na svazu už je to černé na bílém, jsem zbytečně nechtěl "čeřit vodu" a postup zveřejňovat.

Nyní ale snad už mohu, většina o postupu už stejně ví z jiných zdrojů. Postup jsem vzal bez rozmyšlení, protože jsem zastáncem názoru, že pokud se něčemu věnuji, a platí to samozřejmě i pro fotbal, chci se někam posunout. Výbor SK Lišany bez problémů postup schválil.

Cíl pro příští ročník je tedy jednoznačný, soutěž udržet. Máme mladý a perspektivní kádr, který je však nezkušený. Je to k nevíře, ale do přeboru se znovu podíváme po osmi letech, kdy jsme si dokonce sezónu zahráli i "prales" a  nejvyšší okresní soutěž  z celého kádru pamatují už jen tři hráči - Míra, Martin a chvilku i Žáďa. Pokud se však první sezónu udržíme a mladí hráči získají potřebné zkušenosti, věřím, že pak už to bude snadnější. Rozhodně NECHCI A NEPŮJDU cestou nákupů drahých "posil", které mi ve finále nebudou k ničemu, protože si budou třeba myslet, že nemusí trénovat nebo rozhádají mužstvo. Potřebuji kluky do party, která potáhne za jeden provaz, a kterou, myslím, teď máme, i když si budeme muset zvyknout na to, že asi budeme prohrávat o dost častěji než nyní. To nás však nesmí rozložit. Takže nečekejme žádné zásadní změny v kádru, pokud budou všichni zdraví a "starší" a zkušenější ještě alespoň sezónu pomohou, máme kádr, který tuhle soutěž vykopal, široký dost.