Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zavidov si odvezl tři body

2. 9. 2013

Druhé kolo III. třídy a Lišany po domácí remíze s Roztoky znovu doma přivítaly rezervu Zavidova. Hosté, jejichž A tým hrál souběžně zápas I. B třídy a nemohli se tedy posílit, se přesto představili s několika novými tvářemi v sestavě jako kompaktnější tým a přesto, že vstřelili dost šťastné góly, si z Lišan po zásluze odvezli všechny body. 

Lišanští hráči, na rozdíl od předchozích pohárových i soutěžního utkání první půli prospali. Rozdíl mezi oběma soupeři byl vidět zejména v nasazení. Zavidovští rychle přistupovali, čímž domácím prakticky znemožňovali kombinovat, byli silnější na míči, důraznější a vyhrávali většinu osobních soubojů. Domácí pod tlakem kazili přihrávky a čím dál častěji se uchylovali ke zbrklému nakopávání míčů na odříznuté útočníky, takže balón byl většinou okamžitě zpět na jejich obranné polovině a Zavidov tlačil na otevření skóre. Vyložené příležitosti si ale nevytvářel, nicméně po půlhodině hry zahrával z levé strany přímý kop. O tom, jak nebezpečné jsou střílené centry jdoucí na teč na branku, se Zdenda Řepka přesvědčil vzápětí, když před ním přeběhli tři – čtyři hostující hráči, ale balón nikým netečován zaplul za zadní tyč, 0 : 1. Pak přišel náznak šancí i na druhé straně, ale střely Jelena, a také Míry Chládka po Lodříkově přiťuknutí, minuly branku. Následně si domácí sami zavařili, když Láďa Krůta dostal přihrávkou do potíží obsazeného Bobínyho. Ten ztratil před vlastní šestnáctkou míč, ale skákavou střelu, směřující kolem překonaného Řepy do lišanské branky, stačil ještě doběhnout a z brankové čáry uklidit míč do autu. Tři minuty před poločasovým hvizdem přišla další haluz. Martin Kaňák, který na postu stopera odehrál velmi dobrý zápas a přes svůj fotbalově pokročilý věk dokázal svést řadu úspěšných sprinterských soubojů se soupeřovými útočníky, ve snaze odhlavičkovat balón napálil na hranici velkého čtverce soupeřova útočníka a meruna odrazila tak „šikovně“, že kolem vyběhnutého Řepy doskákala za brankovou čáru, 0 : 2.
 
Příchod Vojty Hamouze a trocha motivace v kabině přece jen přinesla do druhé půle větší aktivitu a bojovnost, ale do lehkosti v kombinaci i ve vytváření gólových šancí, která nás zdobila v pohárových zápasech, bylo daleko. Pápe jako obvykle běhal a bojoval, tentokrát ale kazil přihrávky. Přesto, po hodině hry, po průniku středem vymyslel pěknou uličku na Jelena, který postupoval sám na branku. Ve vápně však tak dlouho váhal se zakončením, až o míč přišel. Zavidov dobře bránil a po přechodu dopředu hrozil hlavně ze standardních situací, ale loženku si ve druhé půli už nevytvořil. Lišany nicméně ano. Na pravé straně se šikovně souběžně s koncovou čárou uvolnil Vojta Hamouz a oslovil přihrávkou Honzu Lodera mezi puntíkem a malým vápnem. Honza ve stoprocentní pozici ale trefil míč špatně a rána jako když ji „vysype z nůše“ skončila v náručí gólmana. V poslední desetiminutovce se Láďa Krůta vytáhl dopředu jako třetí útočník a Lišany šly vzadu do rizika. Pět minut před koncem mohly alespoň snížit. Žáďa zatáhl míč po levé straně a křižným pasem za obranu vybídl k samostatnému úniku znovu Jelena. Jeho rána na zadní tyč z hranice šestnáctky o dva metry minula branku. Zavidov si mohl vedení pojistit v samotném závěru, když Vojta Hamouz těsně před vápnem musel „zatáhnout za záchrannou brzdu“. Střela z trestného kopu však skončila vysoko v ochranné síti.
 
Hodnocení trenéra: Byl to zápas s minimem šancí na obou stranách. Soupeř byl, hlavně v první půli, lepším mužstvem. Dal šťastné góly, ty ale vyplynuly z tlaku, který vyvinul. My jsme si nakonec paradoxně vytvořili více vyložených příležitostí, ale neproměnili je a to, společně s bezkrevným výkonem v první pětačtyřicetiminutovce, nás stálo body. Ve dvou pohárových utkáních jsme nastříleli třináct branek se soupeři z naší a vyšší třídy, ve dvou domácích soutěžních pouze dvě branky, získali jeden bod a lehkost, se kterou jsme si vytvářeli šance je ta tam. S výkony některých hráčů bohužel nemohu být spokojen. Pominu – li středeční pohárové utkání s Řevničovem, kde se ovšem můžeme znovu herně chytit, vyjíždíme v neděli na půdu šestibodového Rynholce, kde to na umělce nebude vůbec jednoduché.
 
Rozhodčí:       Sedláček – Szabo, Blín
 
ŽK:                 Paseka, Jelínek
 
SK Lišany:      Z. Řepka – Kaňák – J. Hamouz, Krůta, Kindl – L. Řepka (46. V. Hamouz), Paseka (71. Ledvinka), Chládek, Žalud – Jelínek, Loder (79. Sláma).