Jdi na obsah Jdi na menu
 


S Lubnou jsme si zastříleli

4. 8. 2013

První a zároveň i poslední prověrkou před pohárovým utkáním v Srbči byl domácí přípravný zápas s předním mužstvem IV. třídy Baníkem Lubná, kterému v minulé sezóně o jednu příčku unikl postup. Ve vražedném vedru se hrálo na třetiny, 3x 30 min. Domácí nastoupili se 14ti hráči a trenér každou třetinu točil sestavou. To hosté na tom byli o poznání hůře, když přijeli pouze s deseti hráči, ale ke cti jim slouží, že dokud mohli, dokázali dobře pracovat s míčem, zakombinovat a nebezpečně zaútočit.

Lišanům chyběli Baggio, Marian a nová akvizice Pavel Kindl, z posil se ale představili Bobínyho mladší bratr Vojta Hamouz z Tatranu, loňský nejlepší střelec OP dorostu a také navrátilec po plastice kolenních vazů, kanonýr Honza Loder, pro kterého to byla v sezóně úplná premiéra, ale dařilo se mu a tak místo původně plánovaných 30 minut nakonec odehrál 60. 

Po několika promarněných šancích na obou stranách unikl po levé straně Žáďa a střílenou přihrávkou do vápna vybídl ke skórování Jelena, 1 : 0. Pak Ledva v tvrdém souboji hlavou vybojoval samostatný únik pro Jelena, ten ale v koncovce minul branku. Soupeř kontroval z rychlého brejku nechytatelnou šibenicí "do šatny", 1 : 1

Ve druhém dějství byly Lišany produktivnější a postupem času začaly Lubnou, která se stále snažila hrozit z brejků, kombinačně přehrávat. Nejprve Míra Chládek posadil milimetrově přesný centr na hlavu Páti Ledvinky, který se prosadil angličanem od břevna, 2 : 1, aby posléze sám přetavil v gól krásně se nesoucí ránu z dálky, 3 : 1. Láďa Krůta vrátil balón křížem do vápna, kde si svůj gólový comeback odbyl hlavou Honza Loder, 4 : 1 a skóre 2. třetiny pak uzavřel svým druhým gólem Jirka Jelínek, 5 : 1.

Třetí třetinu začal lépe soupeř, když využil zaváhání Ládi Krůty, který podběhl vysoký míč, 5 : 2. Láďa však svou chybu záhy odčinil, když svým dalším gólovým centrem do vápna našel Jelena, který završil svůj hattrick, 6 : 2. Pak se Jirka změnil v nahrávače a ze standardky z levé strany nasměroval centr na hlavu nabíhajícího Vojty Hamouze, který se tak v zápasu prosadil poprvé, 7 : 2. Vojta se prosadil i podruhé, když v samostatném úniku po Řepově přihrávce obešel gólmana, zpětnou kličkou i vracejícího se beka a zavěsil do prázdné, 8 : 2.

Branky : Jelínek 3, V. Hamouz 2, Ledvinka, Chládek, Loder.

SK Lišany : Z. Řepka - Kaňák - J. Hamouz, Krůta, Žalud - Sláma, V. Hamouz, Chládek, L. Řepka - Jelínek, Ledvinka. Hokejově střídali : Paseka, Loder, Marenčák