Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mač na závěr roku smírně

30. 12. 2013

Protažení těl po svátcích formou zápasu mezi sebou má v Lišanech tradici, a tak se v neděli 29.12. sešlo na desátou dopolední hodinu deset aktivních i "vysloužilých" fotbalistů, aby se rozdělili a "strčili" si na dvě. Hrálo se 2 x 30 min. a v očekávání pěkné porce gólů raději Pepík Ryska nainstaloval a ovládal světelnou tabuli, aby se skóre lépe počítalo.

Svižněji začali zelení a záhy se zásluhou Vaška Mutinského a Kaňáci ujali dvoubrankového vedení. Pak se však zapomněl trenér V. Švelch, nepohlídal si branku a Žáďa snížil chytrou střelou z vlastní poloviny. Červení záhy srovnali a brejky do otevřené obrany zelených se dostali do vedení 4 : 2. Zelení, konkrétně Zdenda Řepka, netrefil penaltu do prázdné branky  za tři rohy, stejně se však vedlo na druhé straně Žáďovi. Červení si přesto udržovali nejtěsnější náskok a poločas vyhráli 7 : 6.

Zeleným se podařilo v úvodu druhé půle skóre otočit, červení srovnali, a tak se dál skóre vyvíjelo jako na houpačce, aniž by některý ze soupeřů vedl více jak o jeden gól. Obě mužstva ještě zahodila po dvou penaltách na každé straně za rohy, což více mrzelo zelené, neboť červení čtyři minuty před závěrečným hvizdem konečně odskočili o dva góly na 15 : 13. Zelení však téměř z protiútoku vstřelili kontaktní gól a mohli tak živit naději alespoň na plichtu. Tu nakonec uhráli, když minutu před závěrečným hvizdem potrestali chybu v rozehrávce červených, 15 : 15.

Sestavy :

Radek Žalud, Láďa Krůta, Radek Brož, Jirka Mladý, Míra Červený

Venca Mutinský ml., Lukáš Řepka, Zdenda Řepka, Venca Švelch, Martin Kaňák