Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve druhé půli jsme diváky nepotěšili ani góly ani fotbalem

22. 5. 2013

Proti poslednímu mužstvu tabulky se čtyřmi body na kontě, So. Ruda, nastoupily Lišany v domácím utkání 22. kola III. třídy. Ruda na jaře ještě nebodovala a své poslední zápasy vysoko prohrála. Lišany tedy po delší době nastoupily s třemi útočníky, ale bez obranných pilířů, Radka Žaluda a Ládi Krůty. Kdo z příznivců čekal snadnou výhru, střelecké hody nebo dvojciferný výsledek, mýlil se a mohl být spokojen pouze s první půlí.

 V 5. min. se po Baggiově přihrávce ocitl u pravého rohového praporku s míčem na noze Beny. Ostře odcentroval po zemi a míč se po nešťastné teči hostujícího beka ocitl za brankovou čárou, 1 : 0. Hosté však zahrozili hned vzápětí, když se balón nečekaně odrazil k útočníkovi, který od poloviny hřiště šel sám na bánu. Chtěl Řepu obstřelit, ten ale byl rezolutně proti vyrovnání a reflexivním zákrokem vyndal ránu mimo tyč. Lišany se, proti silnému větru uchýlily ke kombinační hře se solidním pohybem bez míče, zatlačily hosty na obranou polovinu a hlavně po centrech ze strany si vytvářely šance. V největší se ocitl Baggio, ale těžký volej z malého vápna umístil nad břevno. Ruda bojovala a zkoušela to na brejky, šanci podobnou té první si ale do půle už nevytvořila. Po dvaceti minutách hry centroval z rohu Míra Chládek. Míč prošel celým vápnem a u levé postranní lajny jej doběhl Vialli. Neukvapil se a místo aby vrátil balón do ohně, oslovil do druhé vlny na šestnáctce ostrostřelce Lukáše Řepku. Mladší brácha lišanského gólmana se do míče opřel z první, a kdyby svou “ligovou“ ránou protrhl síť, nikdo by se asi nedivil, 2 : 0. Za šest minut se v obdobné situaci ocitl mladší Řepa v roli nahrávače. Prakticky ze stejného místa jako Vialli naznačil obránci koloběžku a proti noze našel na distanci 20 metrů kapitána Míru Chládka. Míra to takhle pěkně z voleje už dlouho netrefil. Jeho rána se utěšeně nesla křížem přes celou branku a zaplula do levé šibenice, 3 : 0. Do konce první půle domácí na hřišti dominovali, další góly už ale nepřidali.
Vstupem do druhé půle se obraz hry poněkud změnil. Domácí, asi pod dojmem jednoznačného vývoje, v horkém počasí polevili v pohybu i důslednosti a začali dost balónů ztrácet špatnými přihrávkami. Ruda, ač nepředváděla nic oslnivého, začala bojovat a dostala se do hry. Vytvořila si i několik příležitostí a jen díky díky špatné finální přihrávce a vychýlené mušce držel Zdenda Řepa čisté konto. Obětavý Míra Chládek doběhl hostujícího Vacka, váhajícího v tisíciprocentní šanci v koncovce a ukopl míč do bezpečí. Lišanští se přes mizérii druhé půle dokázali dostat do několika příležitostí a přečíslení, i v jejich případě však bylo řešení finální fáze žalostné. Přesto Lukáš Řepka znovu zakončoval do tyče.Ruda si za bojovnost branku objektivně zasloužila a dočkala se jí sedm minut před koncem, když Vacek z malého vápna dopravil do sítě přihrávku z pravé strany, 3 : 1. Lišany ale po dvou minutách kontrovaly, když kolmicí mezi stopery ideálně našel Beny kanonýra Jelena, který střelou z vápna k tyči dal výsledku konečnou podobu, 4 : 1.
 
Hodnocení trenéra: Místo abychom ve druhé půli soupeře dorazili, zbytečně jsme mu vlastní bohorovností i nepřesnostmi umožnili dostat se do hry. To dokonale demonstruje situace před jediným gólem Rudy, kdy se hostující útočník, zavřený u koncové lajny, dokázal uvolnit přes dva naše hráče a připravit gólovou šanci. Jenže takových situací bylo víc a měli jsme i trochu štěstí, že je soupeř nedokázal využít. S kvalitnějším soupeřem by se nám taková hra nemusela vyplatit.
 
Rozhodčí :      Kozák – Šipoš, Bystřický
 
 
ŽK :                Czekajski
 
Branky :        5. Beneš (as. Bagi), 20. L. Řepka (Feher), 27. Chládek
 
                        (L. Řepka), 85. Jelínek (Beneš)  - Vacek
 
 
SK Lišany : Z. Řepka - Kaňák– Hamouz, Paseka, Feher (71. Sláma) -
 
                        Bagi, Chládek, L. Řepka (80. Czekajski) - Beneš, Jelínek, Ledvinka.
 
                        Trenér V. Švelch, vedoucí J. Ryska, M. Červený.