Jdi na obsah Jdi na menu
 


S Olešnou spokojenost s poslední dvacetiminutovkou

26. 3. 2013

 

Místo odloženého prvního jarního kola si většina trénujících mužstev na okrese na víkend narychlo domlouvala přáteláky na dostupných umělých površích. Nejinak učinil i SK Lišany, který se na sobotní dopoledne 23.3. dohodl s Olešnou, tedy s dalším soupeřem, který už nějakou dobu působí v o třídu vyšší soutěži. Naše mužstvo přijelo na tatranskou umělku oproti původnímu očekávání trenéra nakonec skoro kompletní, jedinou absenci předem avizoval o víkendu pracující Láďa Krůta. Za mužstvo Olešné se představili bývalí lišanští hráči Franta Drvota i Jirka Staněk, který zde zatím na půl roku hostuje. 

Nejdřív nebezpečně vypálil Lukáš Řepka a už po 8. min. hry vypíchl Patrik Ledvnika míč soupeřovu obránci a sám na bránu, klasickým angličanem - odrazem od levé tyče, otevřel skóre, 1 : 0. Jak dobře jsme začali, tak rychle jsme skončili. Zřejmě ukolébáni laciným vedením, jsme vlastní nedůsledností, nechutí udělat krok navíc a nedůrazem pustili soupeře do hry a nechali se zatlačit. Hráči Olešné nás dobře dostupovali a rychleji startovali na míč, takže prostoru pro kombinaci bylo málo. Soupeř většinou zachytil naši druhou nebo třetí přihrávku a rychle nás přečíslil z protiútoku. Tomu logicky nešlo dlouho odolávat, takže z brejku po pravé straně záhy srovnal skóre talentovaný mladíček Zahradník, 1 : 1, pro zajímavost bývalý spoluhráč Bobínyho, Vialliho a mladšího Řepy z éry přípravky a žáků Tatranu. Do 30 min. jsme prohrávali 1 : 3 díky polovlastenci po rohu M. Poláška a trefě R. Poláška na konci pohledné kombinační akce. A to ještě dvakrát zazvonila Řepova pravá tyč. Až s příchodem Jelena a Baggia na plac po půlhodině hry šel náš herní projev zase nahoru, dokázali jsme se častěji prokombinovat na útočnou polovinu, ale dobrá rána v podání právě Jirky Jelínka, orazítkovala pro změnu pravou tyč olešenského Pavlíčka.

Lišanům rozhodně nelze upřít snahu, ve druhém poločasu postupně začaly Olešnou kombinačně přehrávat. Jenomže co to bylo platné, když Olešná dokázala dále těžit z brejků a tvrdě trestat každou naší ztrátu míče. Po pětašedesáti minutách byl stav už 1 : 5, z brejků se znovu prosadili Zahradník a R. Polášek a schylovalo se k debaklu. Snad díky lepší kondici, možná i částečně soupeřovým uspokojením se s výsledkem, vyzněla poslední dvacetiminutovka kupodivu jasně pro naše mužstvo. Najednou jsme se začali lépe pohybovat i kombinovat a sbírat odražené míče, Olešnou jsme přišpendlili na vlastní polovinu. Hru rozhýbal především Míra Chládek, který se bez ohledu na vývoj skóre stále snažil nabízet, pohyboval se po velkém prostoru a minimálně kazil. A byl to právě lišanský kapitán, který čtvrt hodiny před koncem po Bičanově přihrávce nabil za vápno Viallimu a tomu rána nártem z první sedla dokonale, 2 : 5. Po několika dalších slibných akcích, kterým chyběla finální přihrávka, posunul v 85. min. na pravé straně Bičan míč znovu na Míru Chládka. Ten ideálně naservíroval centr přes celou bránu na hlavu Patrika Ledvinky, který svým druhým gólem upravil na přijatelných 3 : 5. Přijatelných i proto, že v samotném závěru podnikla Olešná R. Poláškem další smrtící brejk, na jehož konci Zahradník nedokázal usměrnit merunu do odkryté lišanské branky.

<span style="font-size:</body></html>