Jdi na obsah Jdi na menu
 


Po třech kolech stále bez bodu

12. 9. 2012

Ve třetím kole III. třídy zavítalo naše mužstvo na půdu nováčka soutěže Chrášťan, které ovšem na rozdíl od Lišan první dva své zápasy vyhrály. Lišany se s tímto soupeřem naposledy střetly v předminulé postupové sezóně ve IV. třídě dvakrát vítězně, aktuální rozpoložení obou mužstev je však někde jinde, a tak bylo jasné, že uspět nebude jednoduché. 

Lišany s přeskupenou sestavou, s pěti záložníky a jedním útočníkem vůbec nezačaly špatně, dobře zhušťovaly prostor na obranné polovině, dokázaly získávat míče uprostřed hřiště. Páťa Ledvinka svou aktivitou na hrotu připravil dvě slušné palebné pozice pro Jirku Jelínka a sám také nebezpečně vypálil. Všechny pokusy však těsně minuly tyče domácí branky. Pak přišla 10. minuta, Benymu na stoperu vypíchl míč rychlonohý chrášťanský Loula a kolem vybíhajícího Řepy trefil přesně k tyči, 1 : 0. Když se o pár minut později prodral do vápna přes nedůrazného a pozdě reagujícího Baggia, domácí levý halv Dvořák a zvýšil na 2 : 0, stanovená taktika byla tatam a Chrášťany spustily gólostroj. Po bleskových přechodech do otevřené obrany se postupně strefili Erben a znovu Dvořák a v 35. min. svítil na tabuli ukazatel skóre 4 : 0, který nakonec vydržel až do závěrečného hvizdu, byť domácí příznivci v eufórii skandovali, deset, deset. Poločasové skóre nebylo vyšší hlavně díky Zdendovi Řepkovi mezi tyčemi, který vytáhl několik výborných zákroků, nejlepší pět minut před půlí, kdy zaplachtil vzduchem, aby vyndal od zadní tyče křižnou střelu a poradil si i s dorážkou nikým nekrytého Louly.    
Do druhé půle přišel místo Mariana Skrutka na plac Láďa Krůta, Jirka Jelínek se vysunul do útoku. Lišany vyrovnaly hru a postupně se začaly prosazovat po levé straně hlavně díky zvýšené aktivitě Rádi Žaluda. Na straně domácích stále zlobil rychlý a až přehnaně důrazný Loula, ale hrál příliš individuálně, navíc krajní beci Bobíny a Vialli si již zvykli na jeho styl hry a dařilo se jim jej vytlačovat ze střeleckého prostoru. Obě mužstva si hlavně po chybách soupeře a po standardních situacích vytvořila několik šancí ale obrany a gólmani již změnu skóre nepřipustili. Na naší straně po rohovém kopu dobře hlavičkoval Láďa Krůta, stačilo krapet lépe umístit. Po Žáďově úniku a přihrávce z levé strany vznikl před domácí brankou slušný závar, ale dnes nám nebyl dán ani čestný úspěch. Navíc pro bolesti achilovky musel dvacet minut před koncem opustit hřiště Beny, kterého na postu stopera, bez újmy na skóre a tedy úspěšně, nahradil mladší Řepa, Lukáš.  
 
Hodnocení trenéra: Tři zápasy jako přes kopírák. Výsledek neodpovídá hře, ale střelecky se nedaří a pak po individuální nebo taktické chybě dostaneme laciný gól, který nás srazí do kolen a soupeř v krátkém časovém úseku přidá góly další. Realita je taková, že hrajeme o záchranu. Nyní máme doma Kroučovou a nutně již potřebujeme body. Do konce podzimu chybí deset kol a samo to nepůjde. Musíme přistupovat ještě zodpovědněji než dnes, přestat dělat chyby, zvýšit důraz a bojovnost a každý, ať na hřišti nebo na lavičce, držet partu. Pak věřím, že přijde i fotbalovost, góly a zlomí se to. Kádr na to rozhodně máme.
  
Rozhodčí :      Klekner – Strouhal, Faigl
 
Diváci : 80
 
Branky :          Dvořák 2, Loula, Erben
 
SK Lišany :     Z. Řepka – Beneš (L. Řepka) - Hamouz, Skrutek (46. Krůta), Feher – Bagi, Kaňák, Chládek, Jelínek, Žalud - Krůta.
                        Trenér V. Švelch, vedoucí J. Ryska, M. Červený.