Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přestřelka na „Spartě“

14. 6. 2012

V předposledním kole III. třídy se naše mužstvo představilo na výborném pažitu Sparty Řevničov. Na podzim Lišany na svém hřišti porazily stejného soupeře výsledkem 4 : 1, ovšem domácí bilance Řevničova je podstatně lepší, než na cizích hřištích a tak bylo jasné, že uspět nebude jednoduché. Rozdíl před utkáním činil jeden bod a jedno místo v tabulce v náš prospěch.

Lišany s Radkem Žaludem místo zraněného Martina Kaňáka na postu stopera nezačaly špatně. V úvodu se dařilo dodržovat stanovenou defenzivní taktiku a i když měl soupeř míč více na kopačkách a vytvořil si i šanci, nám se podařilo kontrovat nebezpečnou střelou Jirky Jelínka, kterou domácí gólman Peterka vyrazil na roh. Po 15 minutách hry udělala lišanská obrana chybu a Žáďa musel před vápnem faulovat. Jedovku levačkou kolem zdi v podání obávaného exekutora trestných kopů Bílka, stihl Beny ještě vyrazit před sebe, ale na dorážku dobíhajícího Tóta už byl, za statického přihlížení bránících hráčů, krátký, 1 : 0. Domácím narostla křídla, začali se mnohem lépe pohybovat bez míče, na hřišti o sobě věděli a vtipnou kombinací se jim dařilo rozebírat lišanskou obranu a vytvářet si šance. Ve 20. min. nechal Jirka Staněk u pravé postranní čáry domácímu Pedálovi příliš prostoru na zpracování, ten našel přihrávkou do středu rozběhnutého Hoška, který z distance 25 metrů umístil nádherný volej přesně k tyči, 2 : 0. Nutno sportovně přiznat, že domácí byli lepší až do konce úvodního poločasu a připravili si další dvě – tři šance na navýšení skóre. V samotném závěru se ale prosadil po levé straně rychlostí Kuba „Vialli“ Feher a při pokusu o průnik souběžně s koncovou lajnou byl podražen. Centr Míry Chládka ze zkráceného rohu tečoval domácí hráč za zadní tyč, přesně na rozběhlého Mariana Skrutka, který prudkou střelou hlavou vsítil kontaktní gól do šatny, 2 : 1.
Do druhé půle přišel na plac zkušený Honza Czekajski, Lišany vysunuly presing a deset minut to vypadalo, že by si mohly vytvořit šance na srovnání, Míra Chládek ve vyložené pozici dorážel Jelenovu střelu nad branku, ale pomezní Sedláček stejně signalizoval ofsajd.  Jenže pak přišla ztráta míče na útočné polovině a brejk domácích, na jehož konci uklidil míč do branky zcela volný Pedál, 3 : 1. Na 4 : 1 zvýšil záhy z penalty Hošek a v té chvíli to začalo vypadat na debakl. Šanci na zkorigování měl Jelen, ale hlavou pouze lízl ideální Vialliho centr. V 62. min. nicméně Marian Skrutek vysunul kolmicí Jelena, ten se před šestnáctkou v situaci jeden na jednoho uvolnil krátkou kličkou a tvrdou ranou béčkovou levou tentokrát umístil míč přesně k tyči, 4 : 2. Ještě bylo o co hrát, jenže než se hosté nadechli k náporu, zahrávali domácí z levé strany přímý kop. Pedál pravačkou zakroutil střílený centr na střed branky, před Benym proběhl hráč, balón skočil a prošel mu pod tělem, 5 : 2. V 75. min. pro změnu střílel Jirka Jelínek a gólmanem vyražený míč vrátil do sítě Láďa Krůta, 5 : 3. To byl impulz pro vysunutí Páti Ledvinky dopředu a hru na tři útočníky. Ledva byl vpředu znát, dokázal si pokrýt balón a v 83. min. poslal z levé strany přesný centr do vápna, který uklidil do sítě nejlepší střelec soutěže, Jelen, 5 : 4.  Snad o minutu později sbíral Beny centr, ale mokrý míč mu prošel mezi rukavicemi na hlavu, kterou jej vyrazil před sebe a pro dobíhajícího Pedála již nebyl problém zakončit do prázdné, 6 : 4. Ještě ale nebyl konec. V 90. min. zahrál Míra Chládek z trestného kopu centrovaný míč do vápna, kde důrazný Patrik Ledvinka za pomoci domácího beka vykřesal jiskřičku naděje, 6 : 5. Zbýval čas tak na jeden centr do vápna. Ten skutečně přišel, ale Míša Bagi nedokázal zkrotit těžký míč, ten se od jeho nohy odrazil až do autu a byl konec.
  
Rozhodčí :      Šipoš – Šefara, Polívka
 
Diváci :           80
 
Branky :          Pedál 3, Hošek 2, Tót - 45. Skrutek (as. Chládek), 62. Jelínek (Skrutek), 75. Krůta (Jelínek), 83. Jelínek (Ledvinka), 90. Ledvinka (Chládek),
 
SK Lišany :     Beneš - Žalud – Staněk, Skrutek (65. Ledvinka), Hamouz – Bičík (46. Czekajski),Bagi, Chládek, Feher – Jelínek, Krůta.
                       Trenér V. Švelch, vedoucí J. Ryska, M. Červený.