Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lišany udeřily v závěru

12. 10. 2011

 

Ve IV. kole III. třídy přivítal její staronový účastník, SK Lišany, na  svém hřišti rezervu SK Lány. Domácí měli výhodu v tom, že první mužstvo Lán hrálo souběžně svůj zápas v krajské I.B třídě, do Lišan přesto přicestoval kvalitní tým, dobře poskládaný ze zkušených harcovníků i mladých, rychlých a důrazných hráčů.

 
SK Lišany – SK Lány B       2 : 0     pol. (0 : 0)
 

Již po několika vteřinách hry se lišanští prokombinovali před lánskou šestnáctku, Bagi našel přihrávkou Krůtu a jeho dělovka z první otřásla břevnem. Od počátku byl vidět souboj dvou odlišných herních stylů. Zatímco domácí se snažili o svou typickou kombinační hru, hosté okamžitě po získání míče zakládali útočné akce rychlým přenesením hry na svou útočnou polovinu. Obě mužstva se pokoušela o střelbu a šance byly k vidění na obou stranách. Lány dokonce vstřelily branku, ta jim ale nemohla být uznána, neboť v situaci, kdy tři jejich hráči postupovali sami na brankáře, si nešikovně přihráli do ofsajdu. Na straně domácích se ocitl v největší šanci po samostatném úniku Jelínek, ale ve snaze obstřelit brankáře neuspěl a poločas tak skončil bez branek.

Druhé dějství začalo obdobně, jako skončilo první, domácí kombinovali, hosté nakopávali dlouhé míče na rychlé útočníky. Postupně však jakoby lišanským začaly docházet síly, Lány přebraly iniciativu a brzy přišly i šance. V nejvyloženější mohl v 65. min. rozhodnout zkušený lánský střelec Kostík, ke kterému se v šestnáctce odrazil balón, ale zřejmě hypnotizován gólmanem Benešem, trestuhodně minul branku. Lišanský trenér Švelch se snažil oživit hru čerstvými hráči, za Krůtu a Mladého poslal na hřiště Suchého a Bičíka a domácí brzy kontrovali únikem Bagiho, který ustál faul na hranici vápna, ale jeho přihrávka před branku byla zblokována. V 74. min. putoval balón po ose Bagi – Hamouz – Chládek zprava doleva k volnému Žaludovi, který posadil přesný centr na hlavu Jelínka a domácí kanonýr poprvé rozjásal diváky i spoluhráče, 1 : 0. V 78. min. Chládek se Žaludem překvapili nezformovanou lánskou obranu nakrátko rozehraným rohem a prvně jmenovaný vyslal před branku střílený centr, do kterého se nádherným volejem z ostrého úhlu  položil Jelínek a trefil přesně k zadní tyči, 2 : 0. Hosté se ještě snažili o zdramatizování zápasu, ale v závěru to byl znovu Jelínek, který po pěkném vysunutí od střídajícího Ledvinky mohl završit hattrick, lánský gólman byl však proti.
 

SK Lišany :     Beneš - Kaňák – Hamouz, Skrutek, Feher – Bagi (80. Ledvinka), Mladý (65. Bičík), Chládek, Žalud – Jelínek, Krůta (60. Suchý).