Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konečně také jednou produktivnější

11. 4. 2012

Na jaře poprvé doma, v 16. kole III. třídy, se střetly Lišany s Baníkem Rynholec, soupeřem, na jehož umělce na podzim dokázaly po gólové přestřelce remizovat 4 : 4 a tamtéž v prvním přípravném utkání letošního jara prohrály 2 : 3. Rynholec na rozdíl od našeho mužstva na jaře ještě nebodoval a v tabulce před utkáním ztrácel na Lišany pouhý jeden bod.

Lišany se domácím divákům představily v nových dresech a s nově instalovanou světelnou tabulí na hřišti. Začaly zostra a svého soupeře dostaly pod tlak. Dobrou křídelní hrou s nebezpečnými centry, po rohových kopech, ale i dlouhých autech z obou stran hřiště v podání Jirky Staňka a Radka Žaluda, si v šestnáctce vytvořily několik zajímavých situací. Hostům ale dobře pracovala obrana i jistý gólman a brzy se osmělili a začali hrozit nebezpečnými brejky. Ve 25. min. utekl po levé straně domácí Kuba „Vialli“ Feher a přihrávkou připravil tutovku pro Láďu Krůtu. Ten, uvnitř velkého čtverce, placírkou dobře tlačil střelu do odkrytého kouta branky, míč však pouze z vnějšku olízl tyč. Na druhé straně, po ztrátě míče na polovině hřiště, lapil „Beny“ střelu rychlonohého rynholeckého Matějky, který se na něho řítil sám. S blížícím se koncem poločasu to začalo vypadat „kdo z koho“. V 39. min. Jelen podržel míč a uličkou mezi beky poslal po pravém křídle Míšu Bagiho. „Baggio“ odcentroval a v šestnáctce se důrazný „Vialli“ prosadil přes bránícího beka přesnou hlavičkou, na kterou hostující brankář nedosáhl, 1 : 0. Běžela 43. min. a Jirka Jelínek ukázal divákům, proč vede tabulku střelců soutěže. V úniku v situaci jeden na jednoho klamavým pohybem poslal na opačnou stranu beka, stejným způsobem si položil vybíhajícího brankáře a zakončení do prázdné branky už bylo jen pověstnou třešničkou na dortu, 2 : 0.

Hosté utkání nezabalili a v druhé půli se dlouhými nákopy a tlakem na lišanské obránce pokoušeli vstřelit kontaktní gól. Domácí však v 58. min. vymysleli nádhernou kombinační akci. Míra Chládek našel přihrávkou ze středu na pravou stranu „Bičana“, který z první špičkou posunul balón na nabíhajícího Jirku Jelínka. „Jelen“ krátkou kličkou obešel beka, neukvapil se s centrem, ale oslovil přihrávkou do druhé vlny na hranici šestnáctky Láďu Krůtu. Ten si prvním dotekem míč zpracoval a druhým vymetl šibenici, 3 : 0. Zdálo se, že je rozhodnuto, jenže lišanští hráči, místo aby kombinovali a pokusili se soupeře dorazit, si najednou nedokázali přihrát, podržet míč v dostatečné vzdálenosti od vlastní branky a začali dělat chyby. Důrazní hosté, se čtyřmi i pěti hráči na ofsajdové hraně, vyhrávali vzdušné souboje, najednou byli u všeho první a začali si vytvářet jednu šanci za druhou. Domácí ale v závěru fantasticky podržel „Beny“ v brance, když zejména mezi 65. – 80. min. dokázal pochytat několik bezprostředně po sobě jdoucích tutovek. Nulu však neuhájil, neboť v 79. min. nestačil na střelu Matějky, který šel na něho sám, ale zasloužený rynholecký gól znamenal již jen kosmetickou úpravu výsledku, 3 : 1. 

 

 

 

Václav Švelch, trenér SK Lišany: V poločasu jsem v dobrém úmyslu vystřídal hlavičkáře Mariána Skrutka a na pohlídání subtilního rychlonohého Matějky nasadil podobně typově založeného „Bobínyho“ Hamouze. Jenže Rynholec v druhé půli změnil taktiku, začal se tlačit dopředu ve více lidech a nakopávat kolmé vysoké míče, v ten moment hlavičkář ve středu hřiště začal chybět. To ale nic nemění na situaci, že poslední půlhodinu, od stavu 3 : 0, jsme takticky nezvládli a jen díky špatné střelecké formě soupeře a vynikajícímu výkonu „Benyho“ se z jasně se vyvíjejícího zápasu nestalo v závěru drama. Na druhou stranu jsme dali tři góly ze hry po pohledných individuálních i kombinačních akcích, po dlouhé době jsme střeleckou produktivitou předčili soupeře.
 
Rozhodčí :      Titlbach – Tichý, Kozák
Branky :          39. Feher (as. Bagi), 43. Jelínek, 58. Krůta (as. Jelínek) – 79. Matějka
 
SK Lišany :     Beneš - Kaňák – Staněk, Skrutek (46. Hamouz), Žalud – Bičík (77. Ledvinka), Bagi, Chládek, Feher – Jelínek (90. Mladý), Krůta.
                        Trenér V. Švelch, vedoucí J. Ryska, M. Červený.