Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kolešovice rozhodly v prvním poločase

18. 10. 2011

Dne 16.10.2011, v osmém kole III. třídy, hostily Lišany na svém trávníku dalšího favorita, aktuálně vedoucí mužstvo tabulky, ČL Kolešovice. Kolešovice v loňském ročníku sestoupily z nejvyšší okresní soutěže a netají se ambicemi na návrat. V minulém kole doma přehrály Rakovnickou Olympii a i v tomto utkání byly favority.

Hosté začali potvrzovat roli favorita hned od začátku, rychlým přistupováním a důrazem prakticky nepovolili lišanským hráčům kombinaci, na hřišti o sobě věděli a zejména prostřednictvím rychlíků Roubíka a Krumhanzla zle zatápěli domácí obraně. Branky na sebe nenechaly dlouho čekat, po patnácti minutách hry se trefil individuálně vynikající Roubík a stejný hráč přidal ve 20. minutě druhý gól (0 : 2). Od větší pohromy uchránil Lišany brankář Honza Loder, který přes zranění stehenního svalu chytil další tři tutovky. Domácí, postrádající jednu z opor, Radka Žaluda, na rozdíl od minulého týdne v Srbči bojovali i za nepříznivého stavu, jejich snahu však brzdily nepřesnosti i málo pohybu bez míče. Přesto po obdrženém druhém gólu asi na deset minut soupeře zatlačili, ale výsledkem bylo jen několik rohových a také přímých kopů po faulech od podlahy hrajících hostí, ale i odpuštěná penalta, když hlavní arbitr vytáhl faul na Míru Chládka ven ze šestnáctky. Snahu domácích však definitivně pohřbila v 35. min. pohotová rána pod břevno z hranice šestnáctky v podání hostujícího Krumhanzla, která před Honzou Loderem „zaplavala“ a skončila v síti (0 : 3).

Lišany utkání nezabalily, v druhé půli zlepšily pohyb, zpřesnily kombinaci a svého soupeře dostaly pod tlak. Kolešovice naopak hrozily z brejků, a tak bylo stále na co se dívat. Hned v úvodu druhého dějství hlavičkoval z vyložené pozice těsně vedle Míra Chládek, kdyby proměnil, zbývalo by ještě relativně dost času zkusit výsledkem něco udělat. Další šanci nevyužil Jirka Mladý, jeho střela hlavou mířila pro změnu přesně do náruče brankáře. V 67. min. se ale Lišany nakonec dočkaly. Střídající Marian Skrutek svou předvídavostí vystihl rozehrávku hostí a založil přihrávkou na Jirku Jelínka parádní akci, když „Jelen“ s Láďou Krůtou prošli sérií narážeček středem do šestnáctky a Láďa nekompromisně zavěsil (1 : 3). Domácí dřeli do konce, postupně se začali prosazovat po obou stranách hřiště i křídelní hrou a vynutili si i řadu standardních situací, ovšem vše bez gólového efektu. K objektivitě hodnocení je nicméně dlužno dodat, že hostující Roubík se přes výborné bránění v podání mladíčka Kuby Hamouze dokázal z úniků prosadit do dalších minimálně tří stoprocentních příležitostí, ale díky vlastní nepřesnosti i výborným zákrokům Honzy Lodera žádnou nevyužil. Stínem na utkání byl nevybíravý zákrok kolešovického hráče, bez karetního trestu, na kapitána Míru Chládka, který s podezřením na přetržené vazy v levém rameni (které se, bohužel, posléze na chirurgické ambulanci v Rakovníku potvrdilo), musel být v 75. min. střídán. 

 

Václav Švelch, trenér SK Lišany: Po ostudném debaklu v Srbči jsem dnes v přípravě před utkáním nemluvil o vítězství, ale o soudržnosti, bojovnosti a disciplině, chuti poprat se o výsledek za jakéhokoli stavu. Náš soupeř má aktuálně kvalitní kádr, na III. třídu bez vyložené slabiny na každém postu, dle mého názoru kvalitnější než Srbeč. Z tohoto pohledu jsem přes porážku s předvedenou hrou, zejména ve druhé půli, spokojen. Přes nepříznivý vývoj jsme zápas nezabalili a druhý poločas, byť to znamenalo pouze kosmetickou úpravu celkového skóre, jsme vyhráli.  

 

Rozhodčí :      Blín – Szabó, Sedláček

Branky :         67. Krůta – 15. a 20. Roubík, 35. Krumhanzl

 

SK Lišany :    Loder - Hamouz, Beneš, Feher – Kaňák, Mladý, (60. Skrutek) - Bagi, Chládek (75. Ledvinka), Bičík (65. Sláma) – Jelínek, Krůta.

                       Trenér V. Švelch, vedoucí J. Ryska, M. Červený.