Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hředelský dorost rozstřílel dorostenec Kuba Feher

19. 3. 2012

Na poslední přípravné utkání na jarní část sezóny 2011/2012 si Lišany pozvaly dorost FK Hředle. Hředelští dorostenci aktuálně okupují druhé místo v tabulce OP dorostu a vzhledem k perspektivnímu kádru se netají ambicemi na postup do dorostenecké I. A třídy.  Lišanům chyběli v utkání z různých důvodů čtyři hráči, Žalud, Staněk, Krůta a Mladý, ale i tak měli k utkání připraveno čtrnáct hráčů, vyjma dlouhodobých marodů zbytek aktuálního kádru.

Lišany z úvodního mírného tlaku nevytěžily nic, a když v 10. min. v ložence minul hlavou odkrytou branku Jirka Jelínek, shodili ze sebe hředelští mladíci zbytky respektu a začali být domácím více než vyrovnaným soupeřem. Hosté byli bojovnější, rychlejší, s lepším startem na míč. Lišanská obrana a hlavně Beny v brance musel řešit několik ošemetných situací ve vlastní šestnáctce, ve 20 min. byl však krátký na nádhernou střelu z voleje zpoza vápna v podání hředelského pravého beka Lukáše Ilberga,  která skončila přesně v pravém horním rohu branky, 0 : 1. Domácí po obdržené brance pokračovali v bezkrevném výkonu s řadou nepřesností v rozehrávce, kterými nabídli dorostencům další šance, ke škodě soupeře však nevyužité. Těsně před poločasem se ovšem domácím povedla slušná akce, když Jirka Jelínek vypálil ze střední vzdálenosti, a míč vyražený brankářem pohodlně dopravil do odkryté branky nehlídaný Kuba Feher, věkem také ještě dorostenec, roč. 1994, 1 : 1.

V průběhu poločasové přestávky Lišanští hráči zřejmě pochopili, že k vítězství nad běhavým soupeřem budou muset podat mnohem zodpovědnější výkon a hned od úvodu druhé půle zvýšili pohyb a agresivitu, zpřesnili kombinaci. Výsledkem byl hned v 48. min. rozdílový gól po utěšené akci, když Kuba „Vialli“ Feher poslal po levé straně do úniku Patrika Ledvinku a naběhl si do vápna, kam mu Páťa balón parádně vrátil, Kuba z první umístil míč k tyči, 2 : 1. V 51. min. zahrál Míra Chládek roh na přední tyč, kde jej přesně hlavou trefil, kdo jiný, Kuba Feher a čistý hattrick byl na světě, 3 : 1. Za tohoto stavu si zhruba v 60. min. Jirka Beneš skvěle poradil se hředelskou, v druhé půli sice ojedinělou, ale zato stoprocentní šancí, což snaživého soupeře zřejmě definitivně psychicky zlomilo. Hra se do konce až na malé výjimky odbývala na polovině FK Hředle, po dvou tutovkách shodně zahodili Jirka Jelínek a Patrik Ledvinka, ale šikovný lišanský mladíček řádil dál. Asi čtvrt hodiny před koncem přišla další pohledná akce, když balón putoval od Míry Chládka k Pavlu Bičíkovi a Bičan výborně zrychlil hru křižnou přihrávkou z prvního doteku přes velké vápno, která našla v náběhu Kubu Fehera a ten v koncovce znovu nezaváhal, 4 : 1. Výsledkovou tečku dal utkání v 86. min. opět Kuba Feher, když nikým neobsazen dorazil do sítě další brankářem vyraženou střelu Jirky Jelínka, 5 : 1.   

 
Václav Švelch, trenér SK Lišany: V první půli se stalo přesně to, na co jsem před utkáním upozorňoval, a sice pokud na soupeře nevlétneme hned od začátku a nevstřelíme úvodní gól, shodí ze sebe ostych a respekt před zkušenějšími hráči a zle nám zatopí. V závěru z naší strany nepochopitelně slabého prvního poločasu se nám naštěstí podařilo vyrovnat, nesrovnatelně zlepšeným výkonem v druhé půli a dvěma rychlými góly v jejím úvodu snaživé mladíky definitivně zlomit. Střelecky to byl zápas Kuby Fehera, který většinou nastupuje na levém kraji obrany s ofenzivními úkoly, dnes díky vynuceným změnám hrál levého záložníka, byl aktivní, byl u všeho podstatného a svým výkonem si důrazně řekl o místo na tomto postu i v mistrovských utkáních.
 
Branky : 42. Feher (Jelínek), 48. Feher (Ledvinka), 51. Feher (Chládek), 75. Feher (Bičík), 86. Feher (Jelínek) – 20. Ilberg
 
SK Lišany :     Beneš - Hamouz, Kaňák, Brož – Bičík, Bagi, Chládek, Czekajski, Feher – Jelínek, Ledvinka, hokejově střídali Skrutek, Sláma, Marenčák.
                        Trenér V. Švelch, vedoucí J. Ryska, M. Červený.