Jdi na obsah Jdi na menu
 


Doma bez bodu

26. 4. 2012

V 18. kole III. třídy přivítaly Lišany na domácím hřišti Čistou , soupeře, na jehož hřišti na podzim dokázaly uhrát bod po remíze 2: 2. Ke zraněnému „Bobínymu“ Hamouzovi se těsně před zápasem přidal se zdravotními problémy Ráďa Žalud, a tak měl trenér, stejně jako před týdnem na Lánech, problémy se sestavou.  

Pokud Lišanští hráči dali balón na zem a nahráli si, dokázali na polovině soupeře vytvářet zajímavé situace, jenže takových akcí bylo v první půli jako šafránu. Hosté, kteří nastoupili do zápasu s odhodláním, byli rychlejší, důraznější v osobních soubojích, lépe se pohybovali a postupem času začali i přesněji kombinovat. Po čtvrthodině hry zatlačili domácí na vlastní polovinu. Střet Martina Kaňáka s hráčem soupeře v šestnáctce rozhodčí jako penaltu, dle mého názoru správně, neposoudil, ale záhy na to šel čistecký útočník sám na branku a gólman Jirka Beneš jako poslední instance musel faulovat. Obdržel žk., ale následný pokutový kop bravurně kryl. Místo aby chycená penalta dala lišanské hře nový impuls, stal se pravý opak. V 25 min. dotlačil po závaru míč do domácí svatyně čistecký Votroubek, 0 : 1 a v 27. min. po brejkové akci skóroval stejný hráč znovu, 0 : 2. Domácí pokračovali v mdlém výkonu, výjimkou byla akce Jirky Jelínka, který vnikl s míčem do vápna, kde ho hostující bek za ruku strhl k zemi, píšťalka sudího však zůstala němá. Těsně před přestávkou zahrával Míra Chládek roh a po jeho centru orazítkoval Jirka Mladý hlavou tyč. Odražený míč dopravil do branky Láďa Krůta, ale předtím si ho zpracoval rukou, což rozhodčí viděl a odpískal.

Do druhého dějství vstoupily Lišany se snahou s vývojem zápasu něco udělat, obraz hry se však příliš nezměnil. Přesto v 53. min. zakombinoval Míša Bagi s Jelenem, který posunul míč doleva na volného Kubu Fehera a Vialli placírkou z rohu velkého čtverce přesně trefil k zadní tyči, 1 : 2. Vstřelený gól i několik ostrých zákroků na obou stranách domácí hráče probudilo a ti v rozmezí mezi 55. a 65. min. hosty zatlačili. Jenže Jirku Jelínka ve vápně v šanci zastavil obránce podkopnutím zezadu, ale evidentní faul zůstal sudím Sedláčkem opět nepochopitelně nepotrestán. Tlak domácích se postupně začal měnit v zoufalou snahu o nakopávání dlouhých míčů do zhuštěného prostoru před šestnáctkou hostí, kombinace po zemi a křídelní hra jako by přestaly existovat. Urostlí obránci Čisté však vyhrávali 90 procent hlav, odražené míče sbírala hostující záloha a zakládala nebezpečné breky a přečíslení, která zpravidla končila šancemi na navýšení skóre, ke škodě hostí nevyužitými. Lišany si nakonec po standardní situaci vytvořily šanci na srovnání stavu, ale Jelenova hlavička po rohovém kopu v podání Míry Chládka, pouze otřásla břevnem. Při odchodu do šaten po konečném hvizdu byl navíc vyloučen Jirka Jelínek, který, bez urážlivých výrazů, žádal po rozhodčím vysvětlení k neodpískaným faulům v pokutovém území.  

Václav Švelch, trenér SK Lišany: Nechci se vymlouvat na neočekávanou absenci Radka Žaluda i dalších hráčů, dnes jsme prostě nedokázali zopakovat výkony z předešlých čtyř utkání, kdy jsme vždy bodovali. Někteří kluci, když zjistili, že soupeř je kvalitní, jako by se začali bát hrát a místo aby chtěli míč, řekli si o něj pohybem a nahráli si, začali nesmyslně míče nakopávat dopředu, často na nikoho. Nemám ve zvyku hodnotit ani na výkon rozhodčího, který vyjma neodpískaných penalt na Jirku Jelínka nás jinak výrazně nepoškodil, nicméně pokud první neodpískanou penaltou na Jelena kompenzoval to, že při našem penaltovém zákroku nevyloučil Benyho, pak druhou, jasně penaltovou situaci odpískat mohl a měl, a nikdo by se nedivil.
 
Rozhodčí :      Sedláček – Blín, Szabó,
Branky : 53. Feher (as. Jelínek) – 25. a 27. Votroubek
 
SK Lišany :     Beneš – Kaňák – Staněk, Mladý, Skrutek – Bičík (65. Czekajski), Bagi, Chládek, Feher – Jelínek, Krůta (80 Ledvinka).
                        Trenér V. Švelch, vedoucí J. Ryska, M. Červený.