Jdi na obsah Jdi na menu
 


Černý kůň si v Lišanech pro body nedocválal

4. 10. 2017

SK Lišany - Baník Rynholec      5 : 3     (3 : 0)

Rynholec i bez vykartovaného střelce Berana od začátku prokazoval, že nebude jednoduchým soupeřem. Jeho hráči vyhrávali souboje a kolmými pasy na rychlonohé útočníky dělali domácí obraně problémy. Lišanům navíc vázla kombinace a vlastními ztrátami míče často hostům usnadňovali situaci, takže v první čtvrthodině musel Z. Řepa úspěšně čelit dvěma samostatným únikům i dalším složitým situacím. Domácí se čtvrtečním pohárovým zápasem v nohách se rozjížděli pomaleji, nicméně v 17‘ udeřili hned z první vážnější akce. Po sérii krátkých přihrávek před šestnáctkou prostrčil Žáďa míč do vápna na Pápeho, který, ač tísněn, pohotově vypálil z otočky a umístěnou křižnou střelou na zadní tyč poslal domácí do vedení, 1 : 0.

Obraz hry se rázem změnil. Hosté dopředu sice stále kousali, ale jejich obrana díky vyššímu napadání domácími hráči znejistěla a Lišany začaly počítat šance a také góly. Ve 27‘ vysunul Méďa Baggia, který přes váhový handicap ustál souboj se stoperem hostí a pohotově připravil palebnou pozici pro Roušáka, jenž z hranice vápna bombou z voleje podruhé rozvlnil síť za bezmocným Haužvicem, 2 : 0. Ještě, než se hosté vzpamatovali, odcentroval zprava znovu Baggio. Roušák vrátil hlavou míč před branku, kde Mutina tísněný dvěma hráči nedokázal zamířit přesněji a z malého vápna ve skluzu přestřelil. Lišanských bylo nicméně plné hřiště a v 38‘ odcentroval z pravé strany pro změnu znovu Baggio. Volný Roušák si tentokrát vzal balón pro sebe, vylepšil si úhel kličkou na střed a znovu z hranice šestnáctky poslal nechytatelnou ránu k Haužvicově levé tyči, 3 : 0. Luhůdku v podobě krátké narážečky, kterou překonali celou rynholeckou obrannou řadu, předvedli těsně před půlí Pápe s Méďou a prvně jmenovaný se ocitl sám před Haužvicem. Ten byl však u své pravé tyče včas, aby Pápeho dobře mířenou ránu zneškodnil.

 

Mutina se kvůli svalovému zranění hlásil o střídání už o přestávce a do druhé půle to přišel ještě chvilku zkusit. Než ke střídání došlo, počínali si ve 48‘ domácí až příliš bohorovně, když si Žáďa s bratry Řepy několikrát vyměnili míč proti presujícím hostům na levé straně vlastní šestnáctky, až jej Lukáš ztratil a Milfait zblízka pohotově trestal, 3 : 1.

Domácí však inkasovaný gól nevyvedl z míry. Mutinu nahradil Vialli, Lišany přešly do rozestavení na dva hroty a Roušák s novým mužem na hřišti svou rychlostí hned začali hostům zatápět. Po hodině hry poslal Vialli do úniku po levé straně Roušáka. Ten s míčem u nohy přesprintoval svého strážce, ometl vybíhajícího gólmana a do prázdné završil hattrick, 4 : 1. V 67‘ poslal Roušáka do úniku  pro změnu Méďa. Lišanský rychlík tísněn obráncem pálil „pouze“ do tyče. U odraženého míče byl ovšem první Vialli a také on se do prázdné zapsal do kolonky střelců, 5 : 1. Domácí mohli ještě přidat, když v 73‘ si v soupeřově vápně vytvořili obrovský závar. Nejprve Roušák a po něm Vialli shodně pálili do hradby těl před sebou. Odražený míč vyplul za vápno před L. Řepu, který se do něho opřel z první, Haužvic se proletěl vzduchem a stačil vyndat dělovku ze své levé šibenice, když domácí již zvedali ruce.

Lišanští se spokojili s výsledkem a v poslední čtvrthodině polevili v aktivitě. To se jim, nebýt tak výrazného náskoku, mohlo stát v samotném závěru osudným. V 87‘ si Milfait kvalitně zpracoval vysoký míč do vápna a sám před Řepkou vyřešil situaci chladnokrevně, 5 : 2. Hned o minutu později zahrával Rynholec přímý kop. Střelecky disponovaný Milfait poslal technickou ránu přes zeď k pravé tyči. Tam byl Řepka sice včas, jenže balón před ním skočil a o nerovnost nabral nestandardní směr, 5 : 3. Hosté se ještě snažili, ale z nervózního závěru vytěžili už jen červenou kartu, když po ostrém zákroku na Fehera uviděl v 90‘ druhou žlutou Petrus.

Rozhodčí: Sedláček - Šmíd, Tichý

Diváci: 80

ŽK: 33. Paseka, 66. Feher, 89. V. Hamouz - 23. Petrus, 37. Kedroň

ČK: 0 - 90. Petrus

Branky:  17. Paseka (Žaud) 1 : 0, 30. Roušavý (Bagi¨), 2 : 0, 37. Roušavý (Bagi) 3 : 0, 60. Roušavý (Feher) 4 : 1, 67. Feher (Roušavý) 5 : 1 - 48. Milfait 3 : 1, 87. Milfait 5: 2, 88. Milfait 5 : 3.

SK Lišany : Z. Řepka – J. Hamouz, Chládek, Ledvinka, Žalud – Bagi (64. V. Hamouz), L. Řepka, Medřický, Mutinský (48. Feher), Paseka (80. Šutera) – Roušavý.